ROOM17: modekamer in art-deco pand

Verbouwen van een woning tot winkel te Hamme, 2017

Het verhaal van Room 17 startte in 2010. Na jaren gewerkt te hebben als ingenieur wou Claudia het over een heel andere boeg gooien. Als het even kon: iets creatief, sociaal én ondernemend in één. Na veel gecijfer huurden Claudia en haar man een winkelpand (op huisnummer 17) in het hart van het Oost-Vlaamse Hamme. Room 17 werd geboren: een knusse ‘kamer’ boordevol kleding, accessoires en hebbedingetjes. 

Room 17 was het eerste, trotse ondernemerskindje van Claudia en haar man, maar omdat het een huurpand was, bleef die drang naar een eigen stek bijzonder groot. De oplossing bleek véél dichterbij dan gedacht.

Claudia en haar gezin konden een prachtig art-decohuis op enkele straten van de winkel op de kop tikken. Een coup de foudre dankzij de charmante elementen, hoge plafonds en de fenomenale lichtinval. En plots was daar een Eureka-momentje. Als ze de winkel nu eens onderbrachten in hun privéwoning.  En daar paste MAN perfect in het plaatje. We bogen ons over de plannen en zochten een oplossing. Als we nu eens een deel van de leefruimte van het huis zouden verplaatsen? Dan kon er voldoende plaats vrijgemaakt worden om een uniek winkelconcept te creëren. En zo geschiedde. Er werd hard gewerkt om een open en lichte winkelruimte te creëren, waarbij frisse, eigentijdse details mooi blenden met het authentieke karakter van het huis.

Room 17, het kamertje dat geboren werd op huisnummer 17, kreeg dus in september 2018 een extra dimensie waarbij de klanten een gemoedelijke winkelbeleving kunnen ervaren. Volgens Claudia en haar man is dat een troef in tijden waar het vaak snel-snel en van op afstand gebeurt. Ze hopen dat Room 17 voor klanten meer dan een winkel wordt, maar ook een zalig moment om je even fysiek onder te dompelen in een huiselijke sfeer. Waar je kan snuisteren en kan nagenieten van jouw gloednieuwe aankoop met een kopje koffie erbij.

ROOM 17 - Kerkstraat 17 - 9220 Hamme - +32 (0)478 65 94 69 - http://www.room17.be

Fotograaf: Katoo Peeters