PAKT

Inrichten van een kantoorruimte, 2018

Een oude industriële site van zevenduizend vierkante meter met meerdere pakhuizen, grenzend aan het Groen Kwartier in Antwerpen, wordt nieuw leven in geblazen. PAKT moet de thuishaven worden voor Antwerpse creatieve ondernemers.  Voor initiatiefnemers Yusuf Yaman en zijn broer Ismaïl mocht MAN het head office inrichten op de site.  
Op het dak van een van de pakhuizen werden reeds de eerste stappen gezet voor de dakboerderij van PAKT. Alle daken zullen uiteindelijk gebruikt worden om groenten te kweken.
Het was dan ook niet onlogisch dat we een serre in het midden van het kantoor plaatsten.  De serre fungeert als vergaderbox en scheidt de kleurrijke keukenhoek van de werkposten. Qua materialen werden oude toegangsdeuren hergebruikt tot schuifdeuren voor de boekenkast en kregen ook oude werktafels een nieuw leven als bureaumeubel.  Het kleurenpalet werd bepaald door het Lamorinière groen, een kleur gemaakt door Frans Lamorinière, een Belgische landschapsschilder die leefde in de straat waar PAKT nu gehuisvest is.

PAKT Antwerpen - Regine Beerplein 1 - 2018 Antwerpen – www.pakt-antwerpen.be

Fotograaf: Katoo Peeters